Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pistacjowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
cukier 60 gram
mleko 1/4 litra
mąka pszenna 20 gram
cukier waniliowy 1/2 opakowania
skórka z cytryny 1/2 szt
orzechy pistacjowe 40 gram
smietana kremowa 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pistacjowy

Pistacje zmiksować tak, aby nabrały konsystencji pasty.
Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać pistacje, pszesianą mąkę pszenną i cukier waniliowy - wymieszać. Zagotować mleko ze skórką cytrynową. Wlać do masy przez sitko i mieszać bez przerwy. Masę przelać do rondelka i gotować kilka minut na średnim ogniu - doprowadzając do wrzenia. Zestawić z ognia i wystudzić.
Przelac krem do 4 pucharków i udekorować bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak