Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, mieszając zagotować, ostudzić. Z brzoskwiń usunąć pestki, włożyć do rondla, podlać odrobina wody, rozgotować a następnie przetrzeć przez sito. Żółtka ubić do białości z 2 łyżkami cukru, wymieszać z przecierem i żelatyną. Białka ubić na sztywna pianę, dodając pod koniec ubijania resztę cukru. Pianę z białek wymieszać z masą owocową. Deser wyłożyć do pucharków, wstawić do lodówki i wystudzić.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !