Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
cebula 2 szt
szpinak 20 dag
pieczarki 5 szt
czosnek 2 ząbki
imbir 1 łyżeczka
sos sojowy 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki ze szpinakiem

Mięso wymieszać z 1 łyżką sosu sojowego,posiekaną cebulą i czosnkiem, mąką ziemniaczaną, imbirem. Podzielić na 4( ja tak robię) klopsiki, smażyć 3 minuty w głębokim oleju, przełożyć do żaroodpornego naczynia, wlać 400 ml wody z resztą sosu sojowego, zapiekać około 45 minut.
Szpinak i pieczarki przesmażyć na oleju, ułożyć pod pulpetami w naczyniu i zapiekać jeszcze 15 minut. Polać sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 06.02.2011 21:21
Bardzo lubię szpinak, ale w takiej wersji nigdy nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak