Sposób przygotowania

W piekarniku lub na patelni lekko uprazyć orzechy włoskie - po wyjęciu zdjąć z nich skórkę. Posiekać grubo.
Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać orzechy, przesianą mąkę, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Zagotować mleko ze skórką cytrynową - przecedzić przez sitko do masy z żółtek - mieszać bez przerwy. Przełożyć do rondelka - postawić na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Zdjąć z ognia, pozostawić do ostygnięcia - przełożyć do 4 pucharków.
Śmietanę kremową ubić na sztywno - udekorować pucharki z kremem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !