Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowy deserek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2
agrest 25 dag
kremówka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowy deserek

Agrest dobrze musimy przepłukać , odrywamy końcówki . Galaretki rozpuszczamy , używamy połowę wody podanej w przepisie na opakowaniu. Połowę galaretki wylewamy do miseczki i włóż do niej połowę agrestu i odstawiamy do lodówki .W między czasie śmietankę łączymy z 4 łyżkami pozostałej galaretki i wylej na tą masę co była w lodówce . Po wylaniu znowu wkładamy do lodówki . Następnie nałóż pozostałymi owocami i wylej pozostałą galaretką . Wstawiamy do lodówki aby już całkowicie stężała Przed podaniem zanurz na moment w ciepłej wodzie , przykryj talerzykiem i odwróć do góry dnem . I już możemy całą podać do stołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 12.07.2012 07:46
pyszny
ElizaT 12.02.2011 10:41
szkoda, że teraz agrestu nie mamy świeżego.
RenataZ-et 08.01.2011 11:08
Pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak