Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić w rondlu, dodać pokrojone w plasterki pieczarki,smażyć do odparowania. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masło roztopić dodać sól i mąkę, mieszając wlać mleko i gotować kilka minut, ostudzić. Gdy trochę przestygnie dodać żółtka i pianę z białek, wymieszać. Ciasto rozsmarować na przygotowanej blaszce i piec w temp 170 stopni około pół godziny. Następnie ściągnąć ciasto z blachy, położyć na papierze posypanym tartą bułką, rozłożyć na cieście farsz grzybowy i ciasno zwinąć w rulon. Roladę podawać gorącą z sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !