Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane brzoskwinie pieczone

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 10 szt
jajko 3 szt
masło 60 g
cukier puder 6 łyżęk
migdały posiekane 3/4 szkl
migdały płatki 1/2 szkl
wino białe 1 szkl
ciastka 2,5 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane brzoskwinie pieczone

Brzoskwinie przekroić na połówki i usunąc z nich pestki,miąż wydrążyć i utzec z cukrem,żółtkami ,masłem i winem.Połaczyć farsz z kawałkami ciastek i posiekanymi migdałami.Masą wypełnić wczesniej wydrązone brzoskwinie.
Zapiec 20 min i posypac płatkami migdałów i jeszcze zapiekać przez 5 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak