Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
cukier 60 gram
mleko 1/4 litra
mąka pszenna 20 gram
cukier waniliowy 1/2 opakowania
skórka z cytryny 1/2 szt
czekolada 50 dag
smietana kremowa 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać przesianą mąkę i cukier waniliowy - wymieszać. Zagotować mleko ze skórką z cytryny - wlać przez sitko do żółtek - cały czas mieszać. Masę wlać do rondelka, dodać cienko posiekaną czekoladę - gotować kilka minut na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, wystudzić. Przelać do 4 pucharków. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i udekorować krem czekoladowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 23.08.2011 12:14
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak