Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do temperatury 180st. C.,
Biszkopty wymieszać z masłem i wyłożyć nimi dno tortownicy (mocno dociskając do dna) .
Ser, cukier i mączkę kukurydziana wymieszać mikserem na puszystą masę.
Dodawać do masy serowej pojedynczo jajka, każde następne wtedy, gdy poprzednie się zmiesza całkowicie z masą .
Następnie dodajemy sok z cytryny i mieszamy jeszcze 1-2 minuty .
Do tak przygotowanej masy dodajemy rozdrobnione wcześniej owoce i lekko mieszamy je z masą serową.
Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pokruszonymi biszkoptami.
Pieczemy ok. 40-45 minut.
Nie wyciągamy upieczonego sernika z piekarnika tuż po upieczeniu, lecz pozostawiamy go w piekarniku z otwartymi drzwiczkami ok.10 - 15 minut.
Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Galaretki rozpuszczamy w 2 1/2 szklanki gorącej wody dokładnie mieszamy i odstawiamy do całkowitego oziębienia.
Na wystudzonym serniku układamy dekoracyjnie owoce (winogrona, truskawki, maliny, banany, mandarynki itp).
Krzepnącą galaretką zalewamy udekorowany owocami sernik i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam serniki a ten taki śliczny,kolorowy.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smakowicie przystrojony aż szkoda zjadac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ładnie ozdobiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    piękny, kolorowy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !