Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 40 dag
jajko 2 szt
sezam jasny 5 łyżek
sól do smaku
mąka 2 łyżki
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w sezamie

Mięso pokroić w plastry ok. 0,5 cm, oprószyć solą z każdej strony.
Jajka lekko roztrzepać, mąkę i ziarno sezamowe wsypać na talerzyki.
Plastry mięsa obtaczać w mące, jajkach i ziarnie sezamowym, lekko docisnąć.
Wkładać na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. podawać np z sosem chili

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 04.06.2011 23:24
na taki sposób jeszcze nie próbowałam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak