Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z migdalami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pęczek natki pietruszki 2 szt
pieczarki 30 dag
czosnek 2 ząbki
ser camembert 20 dag
masło
migdały 20 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: schab z migdalami

Mięso opłukać i rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać, przelać wrzątkiem. Pietruszkę połączyć z pieczarkami i dusić na maśle, doprawić solą i pieprzem. 15 dag migdałów posiekać, ser pokroić w plastry. Na mięsie ułożyć podsmażone pieczarki z pietruszką, plastry sera oraz migdały. Całość ścisnąć i związać sznurkiem. Roladę obsmażyć z dwóch stron na oleju na rumiany kolor. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. Pozostałe migdały uprażyć na patelni, posypać nimi roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.03.2011 21:18
chętnie bym posmakował;)
Roman5 11.01.2011 18:03
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak