Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po kaszubsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
olej 1/2 szkl
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
ocet 1/2 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po kaszubsku

Filety oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki i usmażyć. Cebule obrać i pokroić w krążki, zeszklić na oleju. Wlać szklankę wody i dodać koncentrat, zagotować. Do osobnego garnka wlać szklankę wody, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawić solą i pieprzem, zagotować. Obie zalewy połączyć, jeszcze raz zagotować i ostudzić. Układać rybę warstwami, dodając zalewy między nimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 11.01.2011 18:03
nie znalem wczesniej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak