Sposób przygotowania

Wszystkie produkty ogrzać do jednakowej temperatury. Mąkę zagnieść z białkami i odrobiną wody na jednolite ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkować i posmarować roztopionym masłem. Gruszki umyć, obrać, posypać cukrem i cukrem waniliowym wymieszanym ze szczyptą cynamonu. Owoce ułożyć na rozłożonym cieście i zawinąć je tak, jak roladę. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu zrumienienia się ciasta. Trwa to około 45 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Mniaam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    może być
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    ciekawy pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    kuszący
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !