Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie marynowane 1 kg
cebula 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 szt
olej 1 l
cukier
sól
Goździki całe Prymat 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w zalewie

Cebulę obrać i pokroić w krążki, następnie przełożyć do garnka, dodać koncentrat, olej, liście laurowe, ziele angielskie, goździki i doprawić solą i cukrem. Wszystko razem smażyć, do momentu, aż cebula będzie miękka, zostawić do ostudzenia. Na każdym płacie ryby ułożyć porcję sosu zawinąć w rulon i spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu i polać zalewą, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 11.01.2011 18:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak