Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 15 dag
cukier 10 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 4-5 łyżek
proszek do pieczenia 1 ły czka
cukierki krówki 1-2 paczki
mleko 2-3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek

Z mąki, margaryny, cukru, żółtek, śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Odstawić na godzine do lodówki. Nastepnie wyłożyc cienką warstwą na posmarowaną blaszkę i upiec na złoty kolor.
Krówki rozpuścić w 2-3 łyżkach mleka i gorace wylac na mazurka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 09.04.2013 18:17
fajny mazurek
Ewelina47 25.12.2011 20:37
pycha, uwielbiam ale niestety rzadko robię
ronald88 04.08.2011 16:38
super
Magdalena1110 16.03.2011 07:18
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak