Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 3,5 szkl
oliwa 10 łyżek
cebula 3 szt
pory 3 szt
marchewka 3 szt
seler naciowy 3 gałązki
pomidory 5 szt
cytryny 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Marchewkę pokroić w kostkę, cebulę i pory obrać ,pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie.Fasolę namoczyć na noc i gotować do miekkosci .Dodać do gotującej sie fasoli cebulę,pory,marchew pomidory pokrojone w kostkę.
Do wrzątku dodać też seler drobno posiekany,zupę doprawić pieprzem solą i sokiem z cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 18.05.2011 09:22
Super;]
iga2 08.01.2011 15:04
tez robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak