Sposób przygotowania

Z mąki, wody, mleka, jajka i szczypty soli zrobić ciasto. Piec cienkie naleśniki.
Grzyby suszone namoczyć na 2 h, następnie ugotować do miękkości. Na oliwie zeszklić posiekaną cebulkę, włożyć posiekane grzybki. Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do cebuli, smażyć do momentu odparowania wody. Dodać 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Nakładać farsz na naleśniki, zakładać boki i zwijać. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię takie krokiety
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię krokieciki takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    uwielbiamy je robić i jeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie żarełko
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    apetycznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !