Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż sushi

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
ocet winny 1,1/2 łyżki
sok z cytryny 1,1/2 łyżki
cukier 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
ryż (drobnoziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż sushi

Doprowadzamy wodę do wrzenia i wsypujemy ryż. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy tak długo, aż ryż wchłonie cały płyn. Wlewamy do drugiego rondelka ocet i sok z cytryny, wsypujemy cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia. Wymieszać płyn z ryżem i odstawić aż do wchłonięcia. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak