Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
sok z cytryny 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

Grzyby zalać wodą, gdy zmiękną gotować je w niej przez 30 minut. Buraki i marchew obrać, opłukać i pokroić na kawałki, włożyć do garnka. Cebulę obrać i posiekać, dodać do buraków, następnie dodać majeranek, wyciśnięty czosnek i sok z cytryny, wszystko zalać wodą. Przyprawić solą i pieprzem, gotować około 2 godzin, pod koniec wlać wywar z grzybów i przecedzić przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 10.01.2011 07:53
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak