Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
olej 4 łyżki
mięso mielone 50 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyzek
boczek wędzony 20 dag
Majeranek suszony Prymat
boczek 20 dag surowy

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać do mięsa. Połączyć z jajkiem, bułką tartą oraz łyżeczką majeranku, wszystko wyrobić na gładką masę, przykryć. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i 2 łyżki oleju, na wierzch wylać powoli 1 i 1/2 szklanki wrzątku, następnie zagnieść ciasto i podzielić na części. Każdą rozwałkować i powycinać kółka, położyć na nie porcje farszu i zlepić dokładnie brzegi. gotować w osolonym wrzątku około 8-10 minut. boczek wędzony i surowy pokroić i wrzucić na patelnię, smażyć do czasu, aż wytopi się tłuszcz, podawać z pierogami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 10.01.2011 07:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak