Sposób przygotowania

Mak wsypać na sitko i przepłukać, dwa razy przelać wrzątkiem, postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia, odstawić na minimum 12 godzin. osączyć i przepuścić ze 3 razy przez maszynkę do mięsa. Orzechy i rodzynki namoczyć we wrzątku. rozpuścić miód, podgrzewając utrzeć z makiem, wymieszać z bakaliami i cukrem waniliowym. Mleko zagotować ze szczyptą soli, wsypać makaron i ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Makaron wymieszać z masą makową i masłem, schłodzić i ozdobić suszonymi owocami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    musze sprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !