Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niebiański deser

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 250 g
gęsta śmietana 250 g
żółtko jajek 4
cukier waniliowy
biszkopty podłużne 100 g
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
likier amaretto 50 ml.
kakao łyżeczka
mięta
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Niebiański deser

Twarożek, serek, żółtka , i cukier waniliowy utrzeć na gładka masę i od razu wstawiamy do lodówki. Kawę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody i schłodzić . Tą kawę zimną mieszamy z likierem . W pucharkach umieszczamy biszkopty najlepiej aby były pokruszone , skrapiamy je kawą , parę trzeba zostawić do dekoracji. Potem rozłożyć krem - połowę i maliny jeśli są zamrożone to odmrozić . Deser przykryć połową biszkoptów ta druga co zostawiliśmy skropić jeszcze raz kawą i już wstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę. Jak wyjmiemy deser z lodówki posypujemy kakao dekorujemy listkami melisy , wbijamy w deser po jednym biszkopcie i malinami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 19.12.2012 22:48
Rzeczywiście niebo w gębie:)
babcia
babcia 22.09.2012 14:26
podoba mi się
babcia
babcia 22.09.2012 14:26
podoba mi się
ElizaT 12.02.2011 10:37
no pewnie, że niebo w gębie!
RenataZ-et 11.01.2011 18:51
Niebo w gębie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak