Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy z masłem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 70 gram
cukier 80 gram
kakao 20 gram
jajko 3 szt
masło 15 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy z masłem

W rondelku stopić masło i odstawić. Do miski wbić jajka, dodać cukier i ubić do uzyskania gęstej, gąbczastej piany. Przesiać mąkę i wymieszać ją z kakao i cukrem waniliowym. Dodać delikatnie do piany i wymieszać powoli i delikatnie drewnianą łyżką. Do masy wlać stopione masło i wymieszać. Tortownicę o średnicy 20-22 cm wysmarowac masłem i oprószyć mąką. Przelać ciasto. Piec w dobrze nagranym piekarniku 190\'C ok 30 minut. Wyjąć, ochłodzić całkowicie ciasto i przełożyć dowolnym kremem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak