Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groch z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 1/2 szkl
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: groch z kapustą

Groch opłukać, zalać letnią, przegotowaną wodą i zostawić na noc, żeby napęczniał. Następnie osączyć groch, posolić i zalać niewielką ilością wody, dodać 1/2 łyżeczki kminku i oleju, gotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać, zarumienić na oleju, dodać mąkę i zasmażyć, połączyć z zimnym wywarem z grochu. Kapustę, groch i zasmażkę połączyć, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.11.2011 20:16
super
Roman5 09.01.2011 11:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak