Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z pangi 50 dag
ogórek konserwowy 1 słoik
papryka konserwowa 1 słoik
cebula biała 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
ketchup 2 łyżki
cukier 2 łyżki
sól
pieprz
ocet 1/3 szkl
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po japońsku

filety oprószyć przyprawa do ryb i usmażyć na oliwie. Ogórki i paprykę pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zagotować wodę wymieszaną z ketchupem, koncentratem, octem, cukrem, solą i pieprzem. w naczyniu ułożyć rybę, położyć ogórek i paprykę, następnie cebule i zalać zalewą, poczekać aż wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 13.06.2012 17:24
super
Roman5 09.01.2011 11:57
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak