Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet duszony z curry

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
Przyprawa curry orientalna Prymat
cebula
masełko

Przepis i sposób przygotowania na: Filet duszony z curry

Fileta kroimy na średnie kawałki , cebulę w pół krążki . Do małej miseczki wsypujemy curry , i przyprawę do gyrosa.{może się nie daje ale za to filet jest inny w smaku] . Te przypraw w miseczce mieszamy i paluszkami obsypujemy fileta i smażymy najpierw na masełku na złoty kolor a potem zalewamy wodą gorącą i dusimy 45 minut co parę chwil dolewamy wodę , ponieważ będzie nam odparowywać . Cebulkę pokrojoną dajemy zaraz jak zaczniemy smażyć . Wyjdzie nam wspaniały smak , dużo rzadkiego sosu i możemy polewać ziemniaczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.08.2012 09:49
dobry
Emiliozo 22.06.2012 22:30
o takie indyjskie smaki
babcia
babcia 25.04.2012 07:34
pyszne
babcia
babcia 25.04.2012 07:34
pyszne
iknkirke 05.05.2011 09:50
fajne danie
RenataZ-et 11.01.2011 18:52
Super obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak