Sposób przygotowania

Zagotować 1/2 litra wody i wrzucić hibiskus i jabłka. Pomieszać, przykryć i tak zaparzać godzinę. Potem przecedzić. przefiltrować i wlać do słoja. Zasypać cukrem i zalać wódką. Słój zakręcić i przechowywać tak nalewkę tydzień. Potem zlać do butelek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fajny przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    wypróbuje :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    takiej jeszcze nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno dobra;)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nie bardzo rozumiem,co zasypujemy cukrem.Jeśli najpierw filtrujemy płyn to nie ma już czego zasypywać,prawda? Po prostu wystarczy rozmieszać cukier w naparze i zalać wódką.czy się mylę?
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie robiłam takiej jeszcze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    paniusiaewa

    Cudne na zimowe wieczory.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !