Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe zapiekanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt
żółty ser 20 dag
czosnek 2 ząbki
masło 4 łyżki
cebula 1 szt
pieczarki 10 dag
szynka w plastrach 10 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ketchup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: domowe zapiekanki

Bagietkę pokroić na mniejsze części, każdą z nich skropić wyciśniętym czosnkiem, posmarować połową masła. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, cebulę obrać i posiekać. Grzyby i cebulę usmażyć na reszcie masła, dodać ziół prowansalskich. na bagietkę położyć pieczarki z cebulą, szynkę, posypać startym serem i polać ketchupem. Zapiekanki ułożyć na blaszce i zapiec do momentu, aż ser się rozpuści, w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 08.01.2011 15:56
mniam
Roman5 08.01.2011 15:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak