Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kurkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
mleko 1/4 szklanki
kurki 5 szt.
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kurkami i serem

Kurki obrać i pokroić w plasterki, cebule pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć aż pieczarki i cebulka się zeszklą.

W salaterce rozkłócić jajka. Dodać mleko, sól, pieprz i starty ser. Dorzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Wymieszać.

Kiedy pieczarki i cebulka będą gotowe wrzucić do masy jajecznej i razem z nią połączyć.

Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak