Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne mięso gyros

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
przyprawa do gyrosa
pieprz
sól
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne mięso gyros

mieso kroimy w zgrabne, niezbyt male kwadraciki, wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej, po 5 minutach dodajemy 2 łyżki przyprawy, 1 szczypte soli, szczypte papryki ostrej i dużo świeżo mielonego pieprzu. Podsmażamy na wolnym ogniu az do wytopienia tluszczu, podajemy do obiadu z surówką i ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 31.01.2012 19:46
lubie gyrosa
Anna169Hosz 28.06.2011 20:56
Proste i smaczne.
Natalia/tubisiek 25.05.2011 20:35
fajne :)
Aneta41 08.03.2011 14:31
Do sałatki gotowe
jolaxa 25.02.2011 20:53
Pychota
Magdalena/26Mooi 02.02.2011 12:01
mniam, mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak