Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana sałatką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt.
ogórki gruntowe 5 szt.
pomidory 3 szt.
cebula 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 3 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
twarożek 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana sałatką

Warzywa myjemy, pomidory, cebulę i ogórki obieramy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory, ogórki, cebulę i pół papryki kroimy w drobną kostkę. Można dodać także posiekane jajka na twardo. Wszystko łączymy z twarożkiem lub śmietaną. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie napełniamy sałatką trzy pozostałe połówki papryk. Od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.08.2011 12:19
pyszne,lubie papryke pod kazda postacia !
Jolanta_P-S 25.04.2011 19:38
pomysł gdy zabraknie miseczek;)
SmacznaPyza 13.03.2011 10:24
ładnie wygląda tak podana sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak