Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pomidory

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory duże 4 szt.
mąka 1/2 szklanki
mąka kukurydziana 1/3 szklanki
parmezan starty 1/3 szklanki
jaja 2 szt.
zioła 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pomidory

Pomidory pokroić w grube plastry. Jaja rozkłócić. W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, ser, zioła, pieprz i sól.

Plastry pomidora panierować w mące, jajach i panierce.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni z dwóch stron na złoty kolor.

Podawać z surówką z pomidorów i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Moni 26.03.2011 13:21
jeszcze czegoś takiego nie jadłam, ale musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak