Sposób przygotowania

Ziemniaki, jajka, śmietanę, sól, pieprz, paprykę, cebulę, bazylię, oregano, ser i mąkę ziemniaczaną włożyć do miski. Zacząć wyrabiać powoli, w miarę potrzeby dosypując mąkę. W zależności od ziemniaków możemy zużyć mniej lub więcej mąki. Następnie nabierać duże łyżki ciasta, formować w kulki i spłaszczać w bułce tartej, tworząc okrągły placki. Smażyć z obu stron na złoto. Podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ślicznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    uwielbiam te kotleciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !