Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem do białość. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Z powstałej masy upiec biszkopt.
2 budyń waniliowy wraz z 4-6 łyżek cukieru rozpuszczamy w ½ szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko 2 szklanki gotujemy a następnie dodajemy do niego mleko z budyniem. Całość studzimy. Następnie ucieramy 1 kostkę masła z zimnym budyniem.
Biszkopt przekroić na pół i dowolnie nasączamy. Na pierwszy placek wykładamy połowę masy i przykrywamy drugim następnie nasączyć go i wykładamy pozostałą masę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    mniam
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    szybko i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    robię podobnie i wszystkim smakuje :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !