Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
tłuszcz do smażenia
grzyby suszone
woda
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
mąka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Cebulkę drobno kroimy i przysmażamy na oleju.
Grzyby moczymy w wodzie przez ok 2 godz.
Wodę z grzybów wylewamy na przysmażoną cebulę. Grzyby drobno kroimy i dodajemy do naszego sosu. Przyprawiamy go do smaku solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. Gotujemy przez ok 20 min.
Na koniec zagęszczamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 06.06.2013 11:31
smaczny :-)
PaniMISIOWA 15.09.2011 11:53
smakowitości!
Joanna108
Joanna108 01.08.2011 21:41
uwielbiam taki !!! Aromatyczny i przepyszny !!!
Mariusz10 20.06.2011 21:21
pycha!
Ania67 24.05.2011 21:44
uwielbiam
IKrakowianka 21.04.2011 20:46
bardzo lubię taki sos
Aneta41 20.03.2011 08:18
Pyszny do miesa:)
Margo1 15.01.2011 21:05
uwielbiam taki sosik
gacopierz23 14.01.2011 13:54
super grzybki
ElizaT 11.01.2011 11:05
smacznie !
alaaa 08.01.2011 14:19
super do klusek
Kate131 08.01.2011 08:33
ale apetyczny
misia53 07.01.2011 20:39
Sosik Natalki jest bardzo fajowy, z cebulką , papryką , podwojnie grzybowy!
jarek4 07.01.2011 19:26
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak