Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt.
mąka pszenna 3/4 szklanki
cukier 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
banan 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście naleśnikowym

Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż, a następnie na krótsze cześci.
Z podanych składników przygotowujemy mikserem ciasto i na koniec dodajemy do gęstości mąkę.
Ciasto powinno być dosyć gęste tak, aby dobrze oklejało zanurzane w nim banany.
Banany smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podajemy gorące z cukrem puderem lub z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.12.2012 12:26
smaczne;]
bami 06.03.2012 09:33
Aż ślinka cieknie :)
Emilia22 07.01.2011 15:24
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak