Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z buraczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 1 kg
cebula biała 30 dag
woda 3\\4 l.
ocet 1 szklanka
cukier 15dag
sól 4 dag
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
kapusta czerwona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z buraczkami

Kapustę czerwoną szatkujemy , buraczki gotujemy w skórce , po ugotowaniu ścieramy na tartce , cebulę kroimy w krążki . W dużym garnku mieszamy te wszystkie składniki , wlewamy wodę , dodajemy wszystkie przyprawy i zagotowujemy. Potem wlewamy ocet niech jeszcze chwilkę się pogotuje . Słoiki napełniamy sałatką i zalewamy gorącą zalewą .Pasteryzujemy 25 minutek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.12.2012 12:26
ubię takie połączenie;]
babcia
babcia 23.04.2012 12:00
super
babcia
babcia 23.04.2012 12:00
super
ElizaT 02.03.2011 10:42
Robię taką z biała kapustą. Jest bardzo dobra.
RenataZ-et 08.01.2011 11:13
Super dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak