Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjskie Bhaji (Racuszki cebulowe)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 130 g
jajko 2 szt.
woda 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kolendra 1/2 łyżeczki
kurkuma 1/2 łyżeczki
sos pomidorowy 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjskie Bhaji (Racuszki cebulowe)

Mąkę zmieszaj z proszkiem i przyprawami, dodaj sól, jajka i wodę ubij na gęste, gładkie ciasto. Cebule pokrój w cieniutkie półplasterki, dodaj do ciasta. Rozgrzej grubą warstwę oleju do głębokiego smażenia. Nabieraj łyżką ciasto cebulowe i smaż do zezłocenia.

Podawaj z sosem przelanym do miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 29.05.2011 22:18
egzotycznie
Aniunia773 28.02.2011 17:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak