Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bomba cassata

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukier puder 3 łyżki
czekolada gorzka
pistacje 5 dkg
śmietana 30% 1/4 l
wiśnie bez pestek 20 dkg
likier orzechowy 2 łyżki
twarożek 40 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: bomba cassata

twarożek utrzeć z cukrem pudrem,dodac posiekaną czekoladę i pistacje,wymieszać z likierem i ubitą śmietaną dodać wiśnie wyłożyć dno głębokiej miski folią spożywczą,napełnić kremem i przykryć biszkoptem docisnąć,schłodzić ewentualnie zamrozić ok.6 godz.wyjąć bombę z miski i usunąć folię,deser posypać pistacjami i płatkami czekolady

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.07.2013 16:07
superowe! :)
RenataZ-et 06.05.2012 23:21
pyszne
Marlena/Kinia 22.01.2012 15:34
świetna nazwa, uwielbiam wypieki z wiśniami, więc i ten wypróbuje
Ewa111 03.08.2011 12:52
prawdziwa deserowa bomba
teresa18 03.04.2011 09:54
oj przepynie brzmi
owca441 23.03.2011 19:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak