Sposób przygotowania

Sałatę opłukać, dokładnie osączyć na sitku. Paluszki krabowe pokroić na dość duże kawałki. Ogórka nie obierać ze skórki, pokroić w grube plasterki. Sałatę wymieszać z ogórkiem. Ułożyć na niej przygotowane paluszki krabowe, posypać odsączonymi z zalewy kaparami.
Sos: do kubka wycisnąć sok z całej cytryny, dodać po łyżce miodu oraz musztardę Dijon. Dolać oliwę z oliwek oraz wsypać posiekany koperek. Wszystko dokładnie utrzeć. Przygotowanym sosem zalać sałatkę i delikatnie wymieszać jej składniki.
Gotową sałatkę krabową można udekorować gałązkami koperku oraz krążkiem cytryny lub limonki.
Podawać z kromką chrupkiego lub razowego pieczywa, posmarowaną chudym twarożkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !