Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bursztynowa galaretka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielone pomidory 90 dag
skórka z cytryny
cukier 45 dag
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bursztynowa galaretka

Pomidory zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilkę aby skórka prawie nam sama zeszła , następnie zalewamy 600 ml wody i gotujemy na wolnym ogniu aż zmiękną , następnie odsączamy na sitku , tylko najlepiej aby na sitku była wyłożona gaza . Dodajmy cukier , i cienko okrojoną skórkę z cytryny oraz imbir. Zagotujmy i zwiększmy ogień cały czas mieszamy aż masa sama zacznie gęstnieć . Jeszcze gorącą nakładamy do słoików .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 23.04.2012 12:01
brzmi bardzo ładnie
babcia
babcia 23.04.2012 12:01
brzmi bardzo ładnie
ElizaT 02.03.2011 10:39
Łał, z zielonymi pomidorami jeszcze nigdy nie jadłam. Zastanawiam się jak smakuje.
RenataZ-et 08.01.2011 11:09
Bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak