Sposób przygotowania

Batonika pokruszyć do rondelka, rozpuścić z masłem. Pilnować, aby nie przypalić, cały czas mieszać. Następnie wsypać płatki kukurydziane. Wymieszać i zdjąć z ognia.

Lekko ostudzić, z ciepłej masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Układać kulki na papilotkach bądź jak u mnie, zawijać w sreberka.

Zostawić do schłodzenia w lodówce na min. pół godziny (jeśli wytrzymacie;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Niesamowity pomysł :O sama bym na to nie wpadła! :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    smaczna ipomysłowa przekąska!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    świetne i proste .zabieram do siebie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !