Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panzanella - włoska sałatka z chlebem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt.
pomidory 1 kg
Dressing:
oliwa 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb pszenny 300 czerstwy
bazylia 1 garść
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Panzanella - włoska sałatka z chlebem

Chleb pozbawić najtwardszej skórki i pokroić w dużą grubą kostkę.
Rozgrzać patelnię i przyrumienić grzanki ze wszystkich stron. Pomidory pokroić w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Wyciągam papryki z woreczka
i obieram je ze skórki, po czym kroję na niewielkie paski.

W dużej misce wymieszać pomidory, cebulę, paprykę i grzanki.
Przygotować dresing: Oliwę wymieszać ze zmiażdżonym
czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać resztę składników. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 14.09.2012 10:43
smakowita
Rique 24.11.2011 18:36
ciekawe i oryginalne
Sarenka 23.09.2011 18:25
Nie spotkałam się dotąd z tą nazwą, ale danie jest ciekawe.
Agnieszka/picola 21.07.2011 23:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak