Sposób przygotowania

ciasto:utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym,dodając po 1 żółtku,na koniec wsypać mąkę i pianę z ubitych białek,odłożyć 1/3 ciasta i wymieszać z kakao,na dno tortownicy wyłożyć jasne ciasto a na nim porobić kleksy z ciemnego ciasta,piec ok.40min.w temp.160st.z mleka,cukru i budyniu ugotować budyń,wystudzić,utrzeć dodając po łyżce masła i rozsmarować na wystudzonym cieście,przykryć umytymi i wydrylowanymi wiśniami i zalać tężejącą galaretką,wstawić do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Na pewno super smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada się przepysznie i słodko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !