Sposób przygotowania

Karpia sprawić, włożyć do rondla, skropić oliwą, obłożyć piasterkami pietruszki, cebuli i ogórków kwaszonych. Posypać przyprzawami, zalać winem wymieszanym z wodą ogórkową, oprószyć solą i pieprzem, zagotować. Gotować pod przykryciem około 30 minut. Gotową rybę wyłożyć na półmisek, ostudzić a warzywa zmiksować. Sosem oblać rybę, włożyć do lodówki, wystudzić. Podawać na zimno z plasterkami cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyśmienite
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy pomysł na rybę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !