Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
wino czerwone wytrawne 1 szkl
pietruszka 3 szt
cebula 3 szt
ogórek kiszony 2 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 7 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 (z ogórków kiszonych)

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w winie

Karpia sprawić, włożyć do rondla, skropić oliwą, obłożyć piasterkami pietruszki, cebuli i ogórków kwaszonych. Posypać przyprzawami, zalać winem wymieszanym z wodą ogórkową, oprószyć solą i pieprzem, zagotować. Gotować pod przykryciem około 30 minut. Gotową rybę wyłożyć na półmisek, ostudzić a warzywa zmiksować. Sosem oblać rybę, włożyć do lodówki, wystudzić. Podawać na zimno z plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.03.2014 09:31
ciekawy pomysł na rybę
Iwusia 20.05.2012 21:58
wyśmienite
Monika193
Monika193 07.01.2011 19:21
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak