Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony śmietankowy duży 4 sztuk
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
makaron 200 gram
sól szczypta
pieprz szczypta
woda letnia 70 ml
mąka 3 łyzki
boczek wędzony 15 dag
cebula biała 1 sztuka
bulion 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z makaronem

Makaron - najlepiej świderki ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.

Serki rozgotować w bulionie.Przyprawić \"vegetą\", solą, pieprzem. Gdy serki całkowicie się rozgutują, zaciągnąc zupę wodą z mąką.

Wsypać boczek z cebulą, wymieszać.

Podawać w miseczce - porcja makaronu i letniej zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak