Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe -
mąkę przesiać do garnka, dolać wodę i mleko, olej, sól, sodę,cukier, wbić jajka. Zmiksować na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut.

Piec na dużej patelni cienkie placki, używając jak najmniejszej ilosci oleju.

Banany obrać ze skórki, odciąć końcówki, przekroić na połówki.

Bita śmietana do wyboru - ubita \"kremówka\", ubita \"kremówka\" ze śmietan-fixem, śmietana w spray\'u.

Przestudzonego naleśnika posmarować czekoladą do chleba, na środku ułożyć połówkę banana, na to bitą śmietanę. Zrolować lub porobić \"kieszonki\".

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !