Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z bananów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 5 łyżek
cukier waniliowy 1 łyzeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzki
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z bananów

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje zagotować, przestudzić. Banany obrać ze skorki, pokroić na kawałki, razem z żółtkami, cukren waniliowym i połową cukru zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i w dalszym ciagu ubijając dodawać po trochu pozostaly cukier. Lśniącą, puszystą piane połączyć ze zmiksowanymi bananami i żelatyną. Ubijać jeszcze chwilę. Krem wyłożyć do salaterek, wystydzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 18.12.2013 10:56
fajny deser!
Katarzyna59 25.02.2013 10:26
rewelacja
ankaryba 27.06.2012 21:40
pyszny!!!
edyta44 20.05.2012 19:08
pycha
Iwona51
Iwona51 06.01.2012 00:14
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak