Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje zagotować, przestudzić. Banany obrać ze skorki, pokroić na kawałki, razem z żółtkami, cukren waniliowym i połową cukru zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i w dalszym ciagu ubijając dodawać po trochu pozostaly cukier. Lśniącą, puszystą piane połączyć ze zmiksowanymi bananami i żelatyną. Ubijać jeszcze chwilę. Krem wyłożyć do salaterek, wystydzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    fajny deser!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !